News

 • 22 June 2016

  Grass

  TenCate Grass en KNHB verlengen hun succesvolle samenwerking
  TenCate Grass and KNHB

  De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en kunstgrasproducent TenCate Grass verlengen hun samenwerking, die enkele jaren geleden met het WK Hockey in Den Haag werd ingeluid. Als onderdeel van deze samenwerking zal het kunstgras hockeyveld voor het vernieuwde Wagener stadion in Amsterdam door TenCate Grass worden voorzien van de nieuwste GreenFields® TX kwaliteit. Dit veld zal tijdig voor het EK Hockey 2017 worden aangelegd.

 • 16 June 2016

  Grass

  VN-hoofdkantoor in New York voorzien van tijdelijk Cruijff Court
  Cruijf Court

  Donderdag 16 juni organiseert Nederland een voetbalevenement in New York bij de Verenigde Naties. Er wordt een tijdelijk Cruijff court aangelegd op het balkon van het VN-hoofdkantoor waarop de VN ambassadeurs een voetbal toernooi spelen. Dit alles ter nagedachtenis aan Nederlands grootste voetballegende Johan Cruijff.

 • 16 June 2016

  Grass

  Cruyff court installed at the UN head office in New York
  Cruijf Court

  TenCate Grass has installed a temporary Cruyff Court football pitch on the balcony of the UN head office in New York. The pitch will be used for a soccer tournament with all the UN ambassadors hosted by The Netherlands, the Cruyff Foundation and the KNVB WorldCoaches in memory of Dutch soccer legend Johan Cruyff.

  Read more
 • 26 May 2016

  Grass

  Europe's first TenCate Field in a box™ system installed in Madrid
  Europe's first TenCate Field in a box™ system installed in Madrid

  On the 14th of May, the first TenCate Field in a box™ system in Europe was opened in Madrid. The field was commissioned by UEFA. FedEx helped make the installation possible. FedEx is fully committed to social investments in the markets in which it operates. The TenCate Field in a box™ system from TenCate Grass connects sports to social, educational and economic objectives.

  Read more
 • 17 May 2016

  Grass

  Blog: Hoe gaan we om met de nieuwe FIFA eisen?
  Hoe gaan we om met de nieuwe FIFA eisen

  Alle kunstgrassystemen die in Nederland zijn goedgekeurd,worden vastgelegd in een zogenaamde sportvloerenlijst voor voetbal die NOC*NSF beheert. Dat is een database die kopers van een veld kunnen raadplegen om te zien of bepaalde wensen die zij hebben, al worden aangeboden. Bovendien kunnen kopers controleren of wat hun aangeboden wordt, is getoetst op sportfunctionaliteit en kwaliteit.  Maar ook de FIFA doet een duit in het zakje als het gaat om normering. Dit in de vorm van het FIFA Quality Concept (FIFA QC). FIFA QC is in 2009, 2012 en 2015 geactualiseerd naar de laatste inzichten op het gebied van sporteigenschappen en de kwaliteit van kunstgras. FIFA QC kent twee niveaus: FIFA Quality (voorheen FIFA*) en FIFA Quality Pro (voorheen FIFA**). Quality richt zich op een duurzaam presterend basisniveau, specifiek voor de breedtesport. Quality Pro is afgestemd op sporttechnisch topniveau voor bijvoorbeeld stadionvelden, waarbij de nadruk minder op de levensduur van het veld ligt.  De KNVB heeft besloten dat per 1 januari 2010 alle in Nederland gelegde kunstgrasvelden moeten voldoen aan de FIFA-normering.

artificial turf heracles - TenCate Grass